JIJ & ATHENEUM EN GYMNASIUM met Technasium

Je krijgt algemene vakken in het eerste en tweede leerjaar voor de nodige basiskennis.
In het gymnasium is er Latijn in het eerste leerjaar en Grieks vanaf het tweede leerjaar.
Naast algemene vakken in atheneum en gymnasium zoals Nederlands, Engels en wiskunde zijn er profielvakken zoals economie, biologie en natuurkunde.
Leerlingen met een passie voor techniek kunnen kiezen voor het technasium.
Het technasium verbindt denken met doen.
In de technasiumwerkplaats werken leerlingen vrijuit aan hun onderzoek of ontwerp.
Vanaf het derde leerjaar is er verdieping van de verschillende vakken en zijn er bedrijfsbezoeken.
Met het vwo-diploma kan de leerling verder naar de universiteit of in het hbo.  

 

Het Technasium 

Heb jij iets met techniek en technologie? Wij ook! Ons Technasium! Hier ben je continue bezig met techniek en technologie.
Een bedrijf heeft een vraag, waar leerlingen in het technasium een oplossing voor gaan bedenken. Het hele proces hoort bij de opdracht: leerlingen bedenken, maken en presenteren.

Onderzoek en ontwerpen
Het technasium begint in de eerste klassen havo en vwo met het vak onderzoek en ontwerpen. In zeven weken gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag. Waarmee precies hangt van de vraag van de opdrachtgever. De opdrachtgever kan een woningcorporatie zijn met een vraag over energiebesparende huurwoningen. Of een bungalowpark dat onderzoek wil laten doen naar gezonde snacks of een survivalbaan.

Eigen werkruimte
Voor het bedenken en maken kunnen leerlingen terecht in het b├Ętalab en de werkplaats van De Nieuwe Veste.

DNV=Jet-Net school
Een Jet-Net school heeft bewezen actief samen te werken met het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van technologie. Wij mogen ons, door de samenwerking met Fokker Hoogeveen, Jet-Net school noemen. Jij profiteert hiervan doordat je werkt aan interessante opdrachten waar je veel van opsteekt, ook voor je (technische) vervolgopleiding!    

Verder met technasium
De cijfers en beoordelingen voor onderzoek en ontwerpen tellen mee, net als bij ieder ander vak. Aan het eind van het eerste leerjaar kan worden gekozen door te gaan met het technasium. Het technasium geeft je een mooie start bij je (technische) vervolgopleiding en misschien een streepje voor.


Hoe leuk en gevarieerd is het TECHNASIUM op De Nieuwe Veste?
 

RTVDrenthe kwam filmen: klik HIER