JIJ & DE MENING VAN

Wat vinden Nienke, Nicole, Femke, Amber, Lars en Mette van De Nieuwe Veste?

Nienke Elzing 

woont in Schoonebeek
zit in klas 1 havo


Ik heb ook twee andere scholen bekeken. De Nieuwe Veste leek mij het leukst en is dichtbij. Ik kan er op de fiets naartoe. Ik leer hier ongeveer op dezelfde manier als op de basisschool. Ook met de iPad. Dat is heel fijn. Mijn basisschool was veel kleiner. Maar ik ben hier nog nooit verdwaald. Ik heb al  veel nieuwe vriendinnen. Mijn lievelingsvak is BKV want daar kan ik tekenen. En in deze les kun je ook wat meer praten.

Nicole Scholten
woont in Dalen
zit in klas 1 havo


Dit is echt een leuke school. Ik heb al veel nieuwe vrienden gemaakt. Dat gaat heel snel. Ik vind het hier helemaal niet groot. Alles zit heel centraal. Mijn huiswerk en toetsen staan op SOMtoday. Ik weet altijd precies wat ik moet doen. Dat is fijn. En als er wat is, kan ik naar mijn mentor. Maar dat heb ik nog niet meegemaakt. In de pauzes zit ik niet op een vaste plek. Misschien komt dat in de tweede klas. Vanaf de derde klas zijn er andere pauzes.

Femke Geerts
woont in Dalen
zit in klas 6 vwo

Ik ga voor het Technasiumdiploma. Het gaat goed, maar ik moet nog wel even hard blijven werken. Het Technasium is echt mijn ding. Handig ook voor een technische vervolgstudie. Samen met anderen werk je aan opdrachten van bedrijven. Vorig jaar hebben we een chocoladeprinter bedacht. Die werkt echt. Onze uitvinding kon ik mooi gebruiken in mijn sollicitatie voor 1 dag bij Google. En het is gelukt. Ik mocht naar het hoofdkantoor in Amsterdam. Met een aantal anderen zit ik nu in een soort denktank.
Kijk op YouTube: https://youtu.be/B-RDQ6EOQI8

Amber Fraterman
woont in De Krim
zit in klas 1 kb

Ik kan nu heel goed werken op het leerplein. Voor ieder vak kijk ik op mijn tablet. Daar staat wat mijn huiswerk is en wanneer ik een toets krijg. Mijn lievelingsvak is Engels. Dat doe ik het liefste, maar als ik wil kan ik meer wiskunde doen. Want dat vak gaat bij mij iets minder. Weet je wat eigenlijk het allerleukste is? Dat ik meer likes krijg op insta. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen.   

Lars Heijnen
woont in Schoonebeek
zit in klas 2 kb

In het begin was het heel druk op het leerplein. Dat is nu gelukkig niet meer zo. Ik kan er goed leren en gebruik mijn iPad voor de vakken. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt. Het is echt gezellig hier.  

Mette van der Wetering
woont in De Krim
zit in klas 1 havo

Tot nu toe vind ik alles leuk. Echt waar. Ik kan niks bedenken wat ik saai vind. Het huiswerk staat in mijn iPad, maar ik schrijf alles ook in mijn agenda. Mijn mentor zei dat dat beter is. Zo kun je nooit iets vergeten.  In de pauzes zie ik mijn vrienden van de basisschool die in een andere klas zitten. Dat zou ik niet graag willen missen.