JIJ & HET VMBO-PROFIEL HORECA BAKKERIJ RECREATIE

Jij leert hoe je brood- en banketproducten bereidt. Je gaat deeg, beslag, patisserieproducten, vullingen en garneringen bereiden en verwerken. Ook het verpakken, presenteren en opslaan van alle producten die je maakt zijn belangrijke onderdelen.   

​Voor horeca ben je aan het werk in de keuken en het restaurant; gerechten maken op basis van recepten, meehelpen in de keuken, gerechten opmaken en opdienen. Je zorgt dat gasten niets te kort komen en leert bedienen op een beleefde en plezierige manier. Je werkt nauwkeurig en gedisciplineerd volgens de (hygiëne)regels.

Bij recreatie leer je over en doe je de bijbehorende balie en administratieve werkzaamheden, de organisatie van evenementen en recreatieve activiteiten, animatiewerkzaamheden, sport & spel, outdoor activiteiten, entertainment(show), het organiseren en begeleiden van groepsactiviteiten en  klachtenafhandeling. Het is handig als je goed met mensen kunt omgaan en je het leuk vindt het iedereen naar de zin te maken.

Leren over: brood- en banket, keuken en restaurant, organiseren en informeren
Beroepsgebieden: horeca, gastheer of gastvrouw, bakker, recreatie