Agenda

 • 13
  dec
  Beroependoedag
  Coevorden

   Onze vmbo-leerlingen uit het tweede leerjaar gaan naar Hardenberg. In de evenementenhal is er informatie over beroepen en opleidingen.  

 • 15
  dec
  • Regiofinale First Lego League
  Coevorden

  Wij zijn supertrots: de regiofinale First Lego League is zaterdag bij ons.
  Kom je kijken?

  Op zaterdag 15 december 2018 is de regiofinale First Lego League voor het eerst in Coevorden! Op De Nieuwe Veste! Daar zijn we heel erg blij mee; de technasiumcollega’s pakken zaterdag 15 december dan ook goed uit.

  Technasiumteams van De Nieuwe Veste doen al jarenlang mee aan deze finale, die tot nu toe in Emmen plaatsvond. De teams van de technasiumscholen uit Zuid-Drenthe en teams van een aantal basisscholen in de regio, gaan de strijd met elkaar aan voor een plek in de Beneluxfinale in februari. Bezoekers kunnen naast deze strijd ook terecht op het techniekplein met allerlei technische snufjes en activiteiten.

  De regiofinale en het techniekplein starten zaterdag 15 december om 09.00 uur in de hal en de schoolkantine. Rond 09.30 uur opent wethouder Jan Zwiers de dag officieel. De prijsuitreiking is om 14.30 uur door wethouder Jeroen Huizing. Bezoekers zijn van harte welkom. Jij dus ook!

  Naast het team van De Nieuwe Veste komen de teams voor de regiofinale van de technasiumscholen uit Hoogeveen, Meppel, Emmen en Assen. Vorig jaar deed ook een team van de BWB-school uit Dalen heel succesvol mee. Van deze school is er ook nu weer een team en er is een team van de Markeschool uit Wachtum, de Stidalschool uit Dalerveen en van de groep Breinstein. Onze eigen technasiumleerlingen geven de basisschoolteams op de eigen school instructies en ondersteuning in de voorbereiding op de finale. Naast de wedstrijd is er voor de bezoekers het techniekplein met veel technisch plezier en technische uitdagingen, zoals Downhill Racers, mechanica, tandwielenkunst, dj battle, 3D-knikkerbaan en laserdoolhof. Het is zaterdag echt de moeite waard een kijkje te nemen!     

  Voor wie niet meer precies weet wat First Lego League (FLL) is, hierbij een update: FLL is de wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema. Het thema van deze editie is Into Orbit: verken het leven en reizen in de ruimte. De leerlingen werken in teams van maximaal tien om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. De opdrachten zijn: ontwerp, bouw en programmeer een robot en voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten.

  Tot zaterdag!


  • Kerstmarkt in Dalen met onze leerlingen van PRO Coevorden
  Coevorden


 • 17
  dec
  Turborooster
  Coevorden

  Vandaag maandag 17 januari werken we met een turborooster.
  Ouders hebben hierover eerder bericht gehad.
  De lestijden zijn te zien via SOMtoday.

 • 18
  dec
  Expo profielwerkstuk havo/vwo
  Coevorden

  Als je havo- of vwo-leerling bent, maak je met een groepje een profielwerkstuk.
  Je gaat aan de slag met een onderzoeksopdracht.
  Tijdens de expo profielwerkstuk toon je aan belangstellenden het resultaat. 
   

   

 • 21
  dec
  C-Day
  Coevorden