Ontdekken en beleven

Samen eropuit
Je leert binnen en buiten de school, want ook buiten valt veel te ontdekken. Er zijn excursies in binnen- en buitenland, stages in de buurt, extra sportactiviteiten, toffe schoolfeesten, theatervoorstellingen en culturele workshops. We werken ook samen met bedrijven, zodat je kunt zien waarvoor je leert en waar jouw interesses en talenten liggen.

Ontdek nog meer
Als jij ook op een andere manier wilt uitblinken, kun je overleggen met je mentor of daarvoor binnen schooltijd mogelijkheden zijn. Als leerling van De Nieuwe Veste kun je extra sporten, goedkoper naar het theater en de film met je eigen cultuurkaart. Ook kun je meedoen aan een politieke jongerendag of je vaktalent laten zien in een beroepenwedstrijd.

Kennismaken met beroepen
Op school bereid je je voor op je toekomst. Om kennis te maken met vakrichtingen en beroepen ga je naar beroepen-doe-dagen, beroepenmarkten en doe je mee met activiteiten. Zo ontdek je wat goed bij jou past.

Goede start
Als je op school begint, zijn er veel activiteiten waarin je jouw klasgenoten leert kennen. Iedereen kan zichzelf zijn op school. Alle verschillen geven kleur aan de school. Iedere leerling geeft kleur aan de school. Dat zorgt voor een gezellige sfeer en goede onderlinge contacten, ook op de gewone schooldagen.