Er is altijd
wat te doen
kalender ;-)

Kom De Nieuwe Veste ontdekken! 


Open Dag locatie Coevorden op woensdag 8 februari van 15.00 – 21.00 uur

voor leerlingen en hun ouders in groep 8 en 7
De beste én leukste manier om onze school te ontdekken is door samen bij ons te komen. En dat kan tijdens de Open Dag! Bepaal zelf wat je wilt zien en horen en waar je meer tijd voor wilt uittrekken. Of sluit aan bij een rondleiding. Voor ons is de Open Dag altijd een feestje en we zien jullie daar graag!
AANMELDEN VOOR DE OPEN DAG


Open Dag PRO Coevorden (praktijkonderwijs) op woensdag 15 februari van 15.00 - 20.00 uur

voor leerlingen in groep 8 en 7 en hun ouders
Met de leerlingen en het team van PRO Coevorden is het eigenlijk altijd gezellig. Zij laten graag hun eigen schoolgebouw zien en vertellen enthousiast over wat er allemaal valt te leren en vooral ook te doen!
AANMELDEN OPEN DAG PRO COEVORDEN


+

Van september 2022 tot en met december 2022: Presentatie op de basisschool voor ouders
De basisschool nodigt ons uit op de eigen school voor een avond met de ouders. We gaan met elkaar in gesprek over het onderwijs op De Nieuwe Veste en de veilige en vertrouwde plek die we leerlingen kunnen bieden. 

+

Van september 2022 tot en met april 2023: Techniekles op De Nieuwe Veste voor leerlingen in groep 8 
De leerlingen komen met hun juf of meester vier keer in ons technieklokaal en werken daar in hun eigen tempo en ook met elkaar en met onze vakdocenten aan een passende opdracht. Deze activiteit is gestart met de basisscholen die zich hebben aangemeld. 

+

Zaterdag 17 december 2022: Regiofinale First Lego League (Technasium De Nieuwe Veste)
FIRST® LEGO® League heeft ieder seizoen een nieuw thema. Bij het thema hoort een uitdaging die onderzocht wordt. Het thema voor het seizoen 2022-2023 is SUPERPOWEREDSM. Teams van basisscholen kunnen jaarlijks meedoen.

+

Donderdag 30 maart 2023: De laatste dag om de aanmelding te doen
In het schooladvies van de basisschool staat welk type voortgezet onderwijs het beste past. Aanmelden kan tot en met donderdag 30 maart. Na de aanmelding mailen we enige tijd daarna over de plaatsing. 

+

Woensdag 12 juli 2023: Leuk! We gaan elkaar beter leren kennen! 
Op deze dag gaan we 's middags onze spiksplinternieuwe leerlingen in het zonnetje zetten! Samen met de mentor is er een pakkend programma waarmee de leerlingen elkaar en de school beter leren kennen. We mailen een uitnodiging! 

 

Ontdekkend Leren

We nemen de tijd

Je krijg twee jaar de tijd om het niveau te ontdekken dat aansluit bij jouw mogelijkheden. In klas 3 leer je verder op het niveau dat bij jou past.

Voel je thuis

Docenten en leerlingen zorgen er samen voor dat iedereen zich thuis voelt op school. Want je leert het meest als het fijn is om naar school te gaan.

Creatief en technisch

Ontdek samen met je klasgenoten de toekomst van techniek, technologie en creativiteit met leuke uitdagende vraagstukken en opdrachten.

Activiteiten

Je leert binnen en buiten de school, want ook buiten valt veel te ontdekken. Dit doen we met excursies, stages, sportactiviteiten en nog veel meer.