Ontdekken en beleven

Bijzondere activiteiten

Samen eropuit
Je leert binnen en buiten de school, want ook buiten valt veel te ontdekken. Er zijn excursies in binnen- en buitenland, stages in de buurt, extra sportactiviteiten, gezellige schoolfeesten, theatervoorstellingen en culturele workshops. We werken ook samen met bedrijven, zodat je kunt zien waarvoor je leert en waar je interesses en talenten liggen.

Ontdek nog meer
Als jij ook op een andere manier wilt uitblinken, kun je overleggen met je mentor of daarvoor ook binnen schooltijd mogelijkheden zijn. Als leerling van De Nieuwe Veste kun je extra sporten, goedkoper naar het theater en de film met je eigen cultuurkaart. Ook kun je meedoen aan een politieke jongerendag of je vaktalent laten zien in een beroepenwedstrijd.

Kennismaken met beroepen 
Op school bereid je je voor op je toekomst. Om kennis te maken met vakrichtingen en beroepen ga je naar beroepen-doe-dagen, beroepenmarkten en doe je mee met activiteiten. Zo ontdek je wat goed bij jou past.

Goede sfeer
Als je op school begint, zijn er veel activiteiten waarin je jouw klasgenoten leert kennen. Iedereen kan zichzelf zijn op school. Alle verschillen geven kleur aan de school. Iedere leerling geeft kleur aan de school. Dat zorgt voor een gezellige sfeer en goede onderlinge contacten op de gewone schooldagen.

Wat zeggen onze leerlingen

"Als je zelf ontdekt hoe iets zit of hoe het werkt dan onthoud je het beter. Leraren dagen je uit de antwoorden te vinden. Het is leuk dat je dat ook samen met andere leerlingen kan doen. Je kunt elkaar vragen stellen en dan samen het antwoord of oplossing vinden."

Rowy

Leerling van De Nieuwe Veste