Coevorden Hardenberg
Coevorden
Coevorden Hardenberg
Coevorden Hardenberg

De Nieuwe Veste Coevorden

 

Jij bent uniek. Misschien is dit nog nooit hardop aan jou verteld, maar er is niemand in de wereld precies zoals jij. Jij hebt talenten en je vindt sommige dingen makkelijk, maar andere dingen kosten je meer moeite. Op De Nieuwe Veste willen we er alles aan doen om jouw unieke zelf tot bloei te laten komen. Daarvoor is het belangrijk dat we je goed leren kennen en jou ook vooral de kans geven jezelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Voel je thuis
Wij vinden het belangrijk dat je je bij ons vanaf de allereerste minuut thuisvoelt. Daarom organiseren wij ons onderwijs zo, dat er voor jou een plek is waar je de ruimte krijgt jezelf en je talent te ontwikkelen in een overzichtelijke en veilige omgeving. Denk maar aan de speciale Huiskamers in ons vmbo. In havo en vwo zijn het Litterarum, het Technasium en het Labyrint speciale werkplekken.

Op deze plek werk je met een vast team van docenten en andere medewerkers. Zij kennen jou heel goed en jij hen ook. Zo zorgen wij ervoor dat we jou het onderwijs kunnen bieden dat het beste bij je past. 
Soms betekent dit dat we je de ruimte geven en jij zelf de touwtjes volledig in handen kan nemen. Soms betekent dit juist dat we je extra hulp moeten bieden en je stap voor stap gaan begeleiden. 

Samen ontdekken we wat voor jou het beste werkt en wat de beste manier is om jezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen én een mooi diploma te halen.

Samen

Je leert zowel binnen als buiten de school. We werken samen met het vervolgonderwijs, bedrijven en andere organisaties uit de regio. Op deze manier houden we ons onderwijs scherp en bij de tijd en word jij als leerling goed voorbereid op een plek in het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt. 

Wij vinden het belangrijk om jou goed te leren kennen. Daarom is een hechte samenwerking met je ouders ook heel belangrijk. Je mentor heeft contact met je ouders over jou en je ouders kunnen voor vragen altijd bij je mentor terecht. Jij en je ouders kunnen zelf online zien hoe het met je vorderingen gaat en als er iets is, proberen we dat samen zo goed mogelijk op te lossen, zodat we samen blijven werken aan jouw toekomst.

Iedereen is ergens goed in. Dat wat je het beste kunt, doe je bij ons op het praktijkonderwijs, de kader- of basisberoepsgerichte leerweg, de gemengde leerweg, de mavo, de havo, het atheneum, het gymnasium of het technasium. Als jij ook op een andere manier wilt uitblinken, kun je overleggen met je mentor of daar ook binnen schooltijd een mogelijkheid voor is. Met een extra vak misschien, of met een sport die je doet of een hobby.

In de dakpanklas
Je zit als leerling in leerjaar 1 en 2 in een dakpanklas. In de dakpanklas is er les op het niveau dat aansluit bij jou en het advies dat je basisschool je heeft gegeven. De docent beoordeelt je op twee niveaus.
Onze dakpanklassen zijn:

  • atheneum gymnasium
  • havo vwo
  • mavo havo
  • kaderberoeps (kb) mavo
  • basisberoeps (bb) kaderberoeps (kb)
  • praktijkonderwijs
     


Kun je meer aan en kom je het beste tot je recht in een aparte vwo klas? Dan bieden wij jou een vwo-klas met gymnasium. Leerlingen in het Praktijkonderwijs gaan uiteraard ook niet naar een dakpanklas. Voor hen zorgen we voor onderwijs op het juiste niveau.

Ons_Onderwijs_Coevorden.jpg
 

Een groot aanbod, op maat
Kun je meer? Zijn er dingen die je extra wil doen? Ook hier is op De Nieuwe Veste ruimte voor.
Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in de Engelse taal? Dan is er Anglia, voor meer Engelse les. Ook voor Duits en Frans zijn er soortgelijke mogelijkheden.
Als bij jou een onderwijsvorm past die uitgaat van onderzoeken en ontwerpen, bieden wij het Technasium.

En verder kun je bij ons extra sporten, goedkoper naar het theater en de film met je eigen cultuurkaart en kun je meedoen aan een politieke jongerendag of een beroepenwedstrijd waar je je vaktalent kan laten zien.
Voor leerlingen met een talent op topniveau hebben wij een speciale talentregeling. Hiermee kunnen onze leerlingen hun talent blijven ontwikkelen en halen ze ook nog hun diploma.


Doe maar gezond
Bij ons kun je geen snoep en chips kopen. Dat lijkt misschien saai, maar onze leerlingen vinden van niet. Dat komt omdat je kunt kiezen uit gezondere producten, die iedere dag vers bereid worden. Gezonder eten zorgt voor een fit gevoel en het is ook nog ontzettend lekker!

Ondersteuning
Iedere leerling heeft aandacht nodig. Soms kun je iets al helemaal zelf en soms krijg je wat meer hulp van ons. Je eigen mentor, je leraren, leerlingbegeleider en decaan zorgen voor persoonlijke begeleiding. Als het nodig is zijn er extra vaklessen, maar ook is er begeleiding voor leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie of spellingproblemen.  Deze extra hulp wordt gegeven door hiervoor speciaal opgeleide docenten. Leerwegondersteuning is er voor leerlingen die structureel meer (individuele) aandacht nodig hebben.

Om je te helpen een goede keuze te maken voor je toekomst, bieden wij vanaf je eerste leerjaar loopbaanoriëntatie en –begeleiding en zijn er beroepen-doe-dagen en beroepenmarkten.

Ouders doen mee
Voor goed onderwijs is de betrokkenheid van ouders ontzettend belangrijk. Onze mentoren zijn niet alleen het eerste aanspreekpunt voor leerlingen, maar ook voor hun ouders. Wij geloven in korte lijnen en vinden het daarom belangrijk dat ouders en school elkaar goed op de hoogte houden.
Ouders kunnen ook nog een grotere rol spelen bij De Nieuwe Veste. Zo kunnen ouders aan de slag als klassenouder of als lid van onze ouderraad.