Coevorden Hardenberg
Coevorden
Coevorden Hardenberg
Coevorden Hardenberg

Aan de slag als vrijwilliger

Dit bericht is geplaatst op: 20 januari 2020

De Nieuwe Veste is voortdurend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die meedraaien in de school in Coevorden en Hardenberg.

Zij kunnen bijvoorbeeld een rol spelen in de schoolcatering, helpen bij het houden van toezicht, ondersteunen bij ICT of ingezet worden als onderwijsondersteuner.

Op deze en andere plekken kunnen wij de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Ze kunnen ons ondersteunen en helpen onze service aan leerlingen in stand te houden en te versterken; ze leveren daarmee een zinvolle bijdrage.

Lees hieronder het verhaal van Gerrit. Hij ondersteunt op vrijwillige basis bij de vmbo-lessen.  

gerrit vrijwilliger

Dit is Gerrit 

Gerrit werkt samen met de docenten van Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) in de lessen aan de vmbo-leerlingen op de locatie Coevorden. “Dat contact met die jongeren is fantastisch. Ik heb de kans gekregen mijn kennis en ervaring over te dragen en dat is iedere dag die ik hier ben weer een feestje,” zegt Gerrit. “Ik word hier gewoon als collega behandeld en ik merk dat mijn ervaringsverhalen en contact met de leerlingen echt van toegevoegde waarde zijn.” 

Zijn vroegere werk als servicemonteur en zijn ervaring met houtbewerking en andere componenten van het vak BWI komen hem goed van pas. “PIE was mijn werk en BWI was mijn hobby. Dat dit nu allebei samenkomt, maakt het werk ontzettend leuk.”

Inmiddels is Gerrit vier jaar verbonden aan De Nieuwe Veste en hij heeft nog geen moment spijt van zijn beslissing om de school te helpen. “Als je tijd hebt en wilt investeren in de toekomst moet je het gewoon doen. De kachel staat altijd aan, de koffie staat klaar en je krijgt alle ruimte om te doen waar je goed in bent.”

Beschikbaar als vrijwilliger?
Wie ruimte heeft en belangstelling om te werken met jongeren van 12 tot en met 18 jaar ontmoeten wij graag! In een gesprek kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. De vrijwilliger kan rekenen op een goede begeleiding door ons en krijgt de kans om gerichte trainingen en cursussen te volgen.

Heeft u interesse en bent u beschikbaar om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan?  Neemt u dan contact op met mevrouw Tump, personeelsconsulent. U kunt haar mailen a.tump@sgdnv.nl of bellen 0524 593800.