Coevorden Hardenberg
Coevorden
Coevorden Hardenberg
Coevorden Hardenberg

Infoavond gymnasium

Dit bericht is geplaatst op: 21 januari 2020

Zit jij in groep 8 en heb je een advies gymnasium? Dan hebben wij voor jou en je ouder(s) een informatieavond!

Informatieavond gymnasium
12 februari 19.00 - 20.00 uur

Het gymnasium is één van de twee routes van het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (VWO). Het VWO leidt je op voor een vervolg in het wetenschappelijk onderwijs (de universiteit). Bijzonder aan het gymnasium is het bestuderen van de klassieke talen (Grieks en Latijn) en de geschiedenis en cultuur van de klassieke oudheid. Het gymnasium is dan ook bedoeld voor leerlingen die belangstelling hebben voor talen en geschiedenis en die het belangrijk vinden om kritisch na te denken. Ook leer je op ons gymnasium programmeren en krijg je de vakken beeldende kunst en vormgeving (BKV) en onderzoek & ontwerpen (O&O). Dit natuurlijk naast de wettelijk verplichte vakken.

Wanneer je ook in leerjaar 3 Grieks en Latijn blijft volgen en in één van deze vakken examen doet en slaagt, behaal je het gymnasium-diploma. Als je daarbij ook nog kiest voor het vak onderzoek & ontwerpen, haal je naast je gymnasium-diploma ook nog een technasium-diploma.

Heb jij een gymnasiumadvies? Wij vertellen jou en je ouder(s) graag alles over het gymnasium op De Nieuwe Veste op woensdag 12 februari van 19.00 tot 20.00 uur, locatie Van Heeckerenlaan Coevorden, entree via de hoofdingang. Tot dan!

Aanmeldlink informatieavond gymnasium