Coevorden Hardenberg
Coevorden
Coevorden Hardenberg
Coevorden Hardenberg

Lotte en Eline (2-havo/vwo) overhandigen cheque aan RZF

Dit bericht is geplaatst op: 27 februari 2020

Lotte en Eline uit 2-havo/vwo verrasten dinsdagmiddag 27 februari Sijke Dijkstra en Coby Pasveer met een cheque van €1626,60 voor het Rudie Zwols Fonds.

Het geld is bijeengebracht in de aanloop naar C-Day. Dit is de laatste dag voor de kerstvakantie die gevuld is met samen gezellig het jaar afsluiten met sport en cultuur.  De organisatie van C-Day heeft leerlingen, ouders, medewerkers en de school gevraagd naar een vrijwillige bijdrage.

Lotte en Eline kozen op C-Day voor de activiteit zwemmen bij Center Parcs De Huttenheugte. Ook veel andere leerlingen hadden dezelfde voorkeur. Om te kunnen zwemmen is een zwemdiploma nodig. En dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar soms ontbreekt het in een gezin aan de financiële middelen voor zwemles. En dan kan, met de hulp van RZF, een kind toch zwemles krijgen. Of naar muziekles of lid worden van een sportvereniging.

Sijke en Coby leggen uit dat RZF op veel verschillende manieren kinderen en jongeren in de gemeente Coevorden kan helpen met de giften die binnenkomen. Sijke geeft aan: “Met dit geweldige bedrag van De Nieuwe Veste kunnen we echt veel doen, we verwachten zeker zes kinderen hiermee vooruit te kunnen helpen.”

RZF (600 x 450).jpg

Van links naar rechts: mevrouw De Grijs, l.o.-docent en organisatie C-Day, Coby Pasveer en Sijke Dijkstra van RZF en Eline en Lotte uit 2-havo/vwo