Coevorden Hardenberg
Coevorden
Coevorden Hardenberg
Coevorden Hardenberg

Leerlingen dragen bij aan energiebesparing

Dit bericht is geplaatst op: 05 maart 2020

Met de vervanging van een groot aantal tl-balken door led-lampen hebben vijf leerlingen uit 3-kb en 3-mavo een energiebesparing van bijna 10% gerealiseerd.

Deze besparing van 270 kilowattuur per dag staat gelijk aan het gemiddeld verbruik van 32 huishoudens. De vijf jongens Cas, Justin, Senna, Daan en Milan hebben goed samengewerkt en het ook nog eens heel gezellig gehad. 

Energiebesparing is één van de onderdelen van onze duurzaamheidsvisie, waarbij onze leerlingen een belangrijke rol krijgen in het behalen van de duurzaamheidsdoelen die we hebben. Onder meer met projecten, lessen en bewustwordingscampagnes werken we met medewerkers en leerlingen samen aan een duurzame toekomst. Leerlingen die het vak Onderzoek & Ontwerpen volgen zijn bijvoorbeeld bezig met een onderzoek naar optimaliseren van de klimaatbeheersing in school. Ook zijn we samen met de gemeente en leveranciers in overleg om te kijken op welke manieren afvalscheiding en afvalreductie gerealiseerd kan worden.

leerlingen dragen bij aan energiebesparing (600 x 450).jpg

Op de foto de vijf leerlingen die de lampen hebben vervangen onder leiding van meneer Kuil en onderwijsassistent meneer Ringenier: Cas, Justin, Senna, Daan en Milan.