Coevorden Hardenberg
Coevorden
Coevorden Hardenberg
Coevorden Hardenberg

Update berichtgeving corona 20 maart 2020, 15.00 uur

Dit bericht is geplaatst op: 20 maart 2020

Aan alle leerlingen en ouders

Beste leerling,
Ineens zit je midden in een compleet nieuwe situatie, je zit al een week niet meer in je klas. Op deze plek willen we daarom zeggen dat we enorm trots zijn op jou en op al onze leerlingen. We merken hoe iedereen online de opdrachten en lesstof voor de vakken oppakt en contact zoekt als er vragen zijn. Ook de komende twee weken kun je dat blijven doen: dat kan bij je vakdocent en natuurlijk kun je ook altijd terecht bij je mentor. We blijven met elkaar in contact en succes met je schoolwerk!

Beste ouder,
Ons dagelijkse ritme is ineens veranderd. Deze verandering vraagt ook van u de nodige aanpassingen en energie. Het zal soms even zoeken zijn naar de beste manier. Alle docenten en medewerkers zijn aan de slag zijn gegaan met het onderwijs-op-afstand vorm te geven. Dat gebeurt op veel manieren, afhankelijk van vak/methode/mogelijkheden. Soms online, soms interactief, soms ook door huiswerkopdrachten digitaal in te leveren volgens een (week)planning. Somtoday wordt daarbij bijvoorbeeld ingezet, ook chats via Teams (online platform), om het contact te onderhouden met leerlingen, en ook andere (interactieve) vormen. Voor een praktijkvak ziet dat er uiteraard weer heel anders uit dan voor een theorievak. Wij horen terug van leerlingen en docenten, wat er gebeurt en nemen eventuele suggesties en tips daarin mee. 

Actuele situatie

  • De school is gesloten tot 6 april voor alle leerlingen en medewerkers;
  • Via het antwoordapparaat wordt verwezen naar het mailadres van de school: info@sgdnv.nl.


Onderwijs

  • Tot 6 april is er onderwijs op afstand;
  • In Somtoday staat wat er van leerlingen verwacht wordt;
  • Dagelijks van 10:00-14:00u kunnen leerlingen hun vakdocenten op werkdagen vragen stellen over de vakinhoudelijke zaken;
  • De lessen volgens het rooster blijven zichtbaar.


Onderwijs en examens
Wij werken aan de richtlijnen voor de schoolexamens en cspe’s.  Deze examens gaan door en we verwachten binnen enkele werkdagen nadere informatie te kunnen verstrekken hierover. Voor de examenleerlingen: blijf je goed voorbereiden!

Communicatie
Wij blijven informeren over de actuele situatie: dat doen wij via de nieuwsberichten die wij per mail verspreiden. Het eerstvolgende bericht zal zijn op woensdag 25 maart 2020 rond 15.00 uur of eerder als er nieuwe ontwikkelingen zijn. De berichten zijn terug te vinden op de website van de school.

Met vriendelijke groet,
De Nieuwe Veste