Coevorden Hardenberg
Coevorden
Coevorden Hardenberg
Coevorden Hardenberg

Update berichtgeving corona 22 april 2020, 16.30 uur

Dit bericht is geplaatst op: 22 april 2020

Aan alle leerlingen en ouders

Gisteravond hebben we in de persconferentie allemaal kunnen horen wat er van de scholen verwacht wordt, zoals de sluiting tot in ieder geval 1 juni voor het voortgezet onderwijs. Wat dit voor ons als De Nieuwe Veste betekent, lezen jullie in dit bericht.

Het gaat dus nog even duren voordat we elkaar weer ‘in het echt’ zullen treffen. De school zal na de meivakantie beperkt open zijn voor de schoolexamens van de examenleerlingen, conform de richtlijnen van het RIVM. 

De meivakantie begint morgen en loopt door tot en met dinsdag 5 mei. Een mooie tijd om even rust te nemen en te genieten van wat er allemaal nog wel kan, zoals wandelen, fietsen en skeeleren. Onze l.o.-docenten hebben daarom dit bedacht: hoeveel kilometer leggen wij met elkaar in de meivakantie af? Via de (gratis) app Strava kunnen we dit bijhouden. Uiteindelijk is er dan een totaal aan DNV-beweging in de meivakantie. Wij zijn heel benieuwd! En iedere afstand (en ieder tempo) telt! De leerling krijgt via Somtoday een bericht met hoe dit werkt. Doe relaxed mee!

Actualiteit

 • De school blijft gesloten tot in ieder geval 1 juni. Er is onderwijs op afstand.
 • Maandag 1 juni is Tweede Pinksterdag, dit is een vrije dag. En donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei zijn vrije dagen.
 • Activiteiten die niet doorgaan (of een digitaal alternatief krijgen): buitensportdag Coevorden, buitensportdag Hardenberg, excursie Vlieland Hardenberg.

 

Onderwijs

 • Conform de opdracht van het kabinet gaan we kijken hoe het onderwijs aan alle leerlingen na 1 juni vorm zou kunnen krijgen. We zullen eind mei hierover berichten;
 • De opvang voor leerlingen op school blijft mogelijk tot 1 juni. We stellen deze vraag nogmaals vanwege de nieuwe situatie na de persconferentie van gisteren. 
 • Eind mei verwachten we duidelijke informatie te kunnen geven over de jaarlagen en de bevordering naar een volgend leerjaar. De inzet van de leerling in en bij het onderwijs op afstand zal hierin worden meegenomen en een rol spelen.

 

Onderwijs en examen

 • De SE-toetsen voor examenleerlingen na de meivakantie zijn digitaal en/of op school. Voor (examen)leerlingen en medewerkers die op school komen, gelden de richtlijnen van het RIVM, zoals de afstand van 1,5 m. En bij verkoudheid thuis blijven. De leerlingen en ouders krijgen nader bericht.
 • Donderdag 4 juni is de uitslagdag voor de examenleerlingen in Coevorden en Hardenberg.


Vaste gegevens

 • Via het antwoordapparaat wordt verwezen naar het mailadres van de school: info@sgdnv.nl.
 • De school blijft in ieder geval dicht tot en met maandag 1 juni.
 • Er is meivakantie van donderdag 23 april tot en met dinsdag 5 mei 2020, de leerlingen en medewerkers zijn deze periode vrij. Maandag 1 juni is Tweede Pinksterdag, dit is een vrije dag. En donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei zijn vrije dagen.
 • Nieuwsberichten verspreiden wij per mail aan onze leerlingen en ouders. Alle berichten zijn terug te vinden op de website van de school.
 • De mentor zoekt actief contact met zijn mentorleerlingen om te informeren naar het welbevinden van de leerling;
 • De vakdocent zoekt actief contact met de leerlingen om te informeren over huiswerk, eventuele toetsen en mogelijke vragen die er zijn over het vak.
 • In Somtoday staat wat er van leerlingen verwacht wordt. Leerlingen werken volgens het rooster in Somtoday aan de vakken.


Beste leerlingen en geachte ouders,

Op deze laatste dag voor de vakantie staan we ook stil bij het vertrek op 1 mei a.s. van de heer Eric Lippold, sectordirecteur De Nieuwe Veste Hardenberg. Wij willen hem bedanken voor zijn inzet voor De Nieuwe Veste gedurende vele jaren en succes wensen in Zwolle.

De Nieuwe Veste is op zoek naar een opvolger voor de locatie Hardenberg. Tot de zomervakantie kunnen ouders en leerlingen met hun vragen en opmerkingen terecht bij de heer Breukelman. Externe relaties kunnen contact opnemen met mij, mevr. Steenblik.

Jammer dat we vanmiddag geen afscheidsbijeenkomst kunnen hebben in Hardenberg en gezamenlijk de heer Lippold bedanken voor al zijn werk en inzet de afgelopen jaren. Maar we kunnen nu allen een aantal dagen gaan ontspannen en ons in mei voorbereiden op een mogelijke voorzichtige start in juni.

Een ontspannen vakantietijd toegewenst in goede gezondheid.

Met vriendelijke groet,
Mevr. F.A. Steenblik
Voorzitter College van Bestuur De Nieuwe Veste