Coevorden Hardenberg
Coevorden
Coevorden Hardenberg
Coevorden Hardenberg

Het Technasium in sector havo/vwo

 

Heb jij iets met techniek en technologie? Wij ook! Daarom hebben wij op De Nieuwe Veste het Technasium! Hier ben je continu bezig met techniek en technologie.
Een voorbeeid: een bedrijf heeft een vraag, waar leerlingen in het Technasium een oplossing voor gaan bedenken. Het hele proces hoort bij de opdracht: leerlingen bedenken, maken en presenteren.

Onderzoek & ontwerpen
Het Technasium begint in de eerste klassen atheuneum gymnasium, havo/vwo en mavo/havo met het vak onderzoek & ontwerpen. In zeven weken gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag. Waarmee precies hangt van de vraag van de opdrachtgever af. De opdrachtgever kan een woningcorporatie zijn met een vraag over energiebesparende huurwoningen. Of een bungalowpark dat onderzoek wil laten doen naar gezonde snacks of een survivalbaan.

Eigen werkruimte
Voor het bedenken en maken kunnen leerlingen terecht in het bètalab en de werkplaats van De Nieuwe Veste.

DNV=Jet-Net school
Een Jet-Net school heeft bewezen actief samen te werken met het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van technologie. Wij mogen ons, door de samenwerking met Fokker Hoogeveen, Jet-Net school noemen. Jij profiteert hiervan doordat je werkt aan interessante opdrachten waar je veel van opsteekt, ook voor je (technische) vervolgopleiding!    

Verder met Technasium
De cijfers en beoordelingen voor onderzoek en ontwerpen tellen mee, net als bij ieder ander vak. Aan het eind van het tweede leerjaar kan worden gekozen door te gaan met het Technasium. Het Technasium geeft je een mooie start bij je (technische) vervolgopleiding.