havo

De havo heeft vooral algemene vakken. In klas 1 en 2 krijgt je ook de praktijkvakken Onderzoeken & Ontwerpen (O&O) en Kunst & Moderne Media (K&MM). Na het derde leerjaar krijgt je ook profielvakken.

Je start in een tweejarige dakpanklas. Als in die twee jaar blijkt dat je vwo-niveau beheerst, dan is er een mogelijkheid door te stromen naar het 2fasenvwo.

Je leert veel en je ontdekt welke van de vier profielen aansluit bij jouw interesses. In leerjaar 3 kies je wat bij jou past. En in het vijfde leerjaar doe je examen in vakken die horen bij één van de keuzeprofielen:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

Opleidingen

Alle opleidingen van De Nieuwe Veste locatie Hardenberg kun je vinden in dit handige snelkeuzemenu. Wat kies jij?

vmbo-bb

Basisberoepsgerichte leerwegDe basisberoepsgerichte leerweg past bij jou als je graag praktisch bezig bent. Naast de lessen op school krijg je de kans om het echte werk in de praktijk te beleven.

vmbo-kb

kaderberoepsgerichte leerwegDe kaderberoepsgerichte leerweg past bij jou als je graag praktisch bezig bent. Naast de theoretische lessen krijg je de kans om het echte werk in de praktijk te beleven.

mavo

Op de mavo zijn de meeste vakken zijn theoretisch, aangevuld met een paar praktijkvakken. Je krijgt de ruimte om te ontdekken waar je goed in bent.

havo

De havo heeft algemene vakken. In het vierde leerjaar kies je een profiel. Je start in een tweejarige dakpanklas.

Vandaag 23 SEP

Nieuwtjes

Knopen Westerbork

Bekendmaking knopenproject
Kamp Westerbork
Meer lezen

Wall of fame 22-23

De nieuwe mensen hangen aan de muur!
Meer lezen

Welkom terug!

We blijven nog een klein beetje in de vakantiestemming.......
Meer lezen

Museum MORE in de klas

Introductie in exposities maken
Meer lezen