vwo

Het vwo heeft vooral algemene vakken. In klas 1 en 2 krijgt je ook de praktijkvakken Onderzoeken & Ontwerpen (O&O) en Kunst & Moderne Media (K&MM). Na het derde leerjaar volg je ook profielvakken.

Je volgt in Hardenberg het 2fasenvwo. Hiermee haal je in leerjaar 5 een havodiploma en in leerjaar 6 haal je het vwo-diploma op De Nieuwe Veste in Coevorden.

Je leert veel en je ontdekt welke van de vier profielen aansluit bij jouw interesses. In leerjaar 3 kies je wat bij jou past en in het laatste leerjaar doe je examen in vakken die horen bij één van de keuzeprofielen:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

Het vwo leidt je op voor een vervolg in het wetenschappelijk onderwijs (de universiteit).

Opleidingen

Alle opleidingen van De Nieuwe Veste locatie Hardenberg kun je vinden in dit handige snelkeuzemenu. Wat kies jij?

vmbo-bb

Basisberoepsgerichte leerwegDe basisberoepsgerichte leerweg past bij jou als je graag praktisch bezig bent. Naast de lessen op school krijg je de kans om het echte werk in de praktijk te beleven.

vmbo-kb

kaderberoepsgerichte leerwegDe kaderberoepsgerichte leerweg past bij jou als je graag praktisch bezig bent. Naast de theoretische lessen krijg je de kans om het echte werk in de praktijk te beleven.

mavo

Op de mavo zijn de meeste vakken zijn theoretisch, aangevuld met een paar praktijkvakken. Je krijgt de ruimte om te ontdekken waar je goed in bent.

havo

De havo heeft algemene vakken. In het vierde leerjaar kies je een profiel. Je start in een tweejarige dakpanklas.

vwo

Het vwo heeft algemene vakken. In het vierde leerjaar kies je een profiel. Je volgt het 2fasenvwo. In het zesde jaar doe je examen in Coevorden.

Vandaag 20 AUG

Nieuwtjes

Museum MORE in de klas

Introductie in exposities maken
Meer lezen

Virtuele tour Hardenberg

Neem een digitaal kijkje in de school!!
Meer lezen

Ondertussen......

wordt er iets tofs gemaakt in Hardenberg.
Meer lezen

DNV Experience 2022

Topmiddagen in Hardenberg
Meer lezen