16 december 2019

Werkweek 5hv Berlijn

Van 9 tot en met 13 december 2019 zijn de leerlingen van 5hv naar Berlijn geweest.

De treinreis naar Berlijn is zeer voorspoedig verlopen. Nadat de leerlingen zich hadden geïnstalleerd op hun kamers is een bezoek gebracht aan de Reichstag.
Dinsdagochtend is allereerst een bezoek gebracht aan het Techniekmuseum. Hier gingen we terug in de tijd om onder andere oude boten, vliegtuigen, treinen en computers te bekijken.
‘s Middags werd de Berliner Dom bezocht, gevolgd door een puzzeltocht langs Unter den Linden naar de Brandenburger Tor.  Na het avondeten is de dag afgesloten in een comedy club met de voorstelling ‘How to become a Berliner in a hour’?

Woensdag is gewandeld langs de East Side Gallery en is de Gedenkstatte Berliner Mauer bezocht. ’s Middags stond een bezoek aan de Gedenkstatte Hohenschonhausen, een voormalige Stasi gevangenis op het programma. Aan het einde van de middag hebben de leerlingen rond de Kurfurstendamm een selfie speurtocht gedaan en lekker gegeten. Tevens zijn er een paar kerstmarkten bezocht. 

De donderdagochtend stond in het teken van een bezoek aan het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen 's Middags hebben de leerlingen een tour gehad bij de Berliner Unterwelten met als thema ‘de Koude Oorlog’. Na het avondeten maakten de meeste leerlingen zich klaar voor een bezoek aan the Matrix.

Op de vrijdag konden de leerlingen na het ontbijt en het uitchecken nog een laatste keer de stad in.
Het was een geslaagde week in het mooie Berlijn!
Reichstag.jpgDe Muur.jpgconcentratiekamp.jpgBerliner Unterwelten.jpg