Excursie Munster

Geplaatst op 20 mei 2019

Donderdag 18 april 2019 gingen wij met elkaar naar Münster, de leerlingen van het eerste leerjaar kader/mavo, de pabo-stagiaires en de begeleidende docenten. Om half acht was de bus voor school klaar voor vertrek. De eerste groep stapte uit in het centrum van de Duitse stad, de tweede groep reed door naar de dierentuin. 

In het centrum begon de groep aan een stadswandeling. De vele mooie historische gebouwen maakten indruk. Voor de leerlingen was er werk aan de winkel met een opdracht. Deze opdracht was voor het vak geschiedenis: zoek de namen van bepaalde gebouwen op. Op deze manier kwamen de leerlingen door een flink deel van de stad en zagen ze de meeste bezienswaardigheden. In de stad was het druk met fietsers, vooral studenten.

De andere groep liep rond in de dierentuin. De opdracht was hier om niet alleen de dieren te bewonderen, maar om ze ook te voorzien van de juiste vertaling in het Nederlands. De groepen wisselden daarna.    

Coevorden heeft een link met Münster. In 1227 was er een opstand waarbij Otto van Lippe Coevorden binnenviel vanuit Münster, omdat hij ruzie had met Rudolf van Coevorden. Otto van Lippe verloor deze strijd van Rudolf en zijn leger van boeren. Hierdoor werd Rudolf held van Coevorden. Het is een erg mooie Hanzestad uit de twaalfde eeuw met sfeervolle winkelstraatjes. Ook die werden bezocht door onze leerlingen; er was voldoende tijd voor het nodige winkel- en eetplezier (met natuurlijk McDonalds als favoriet).

Iets na 6 reed de bus Coevorden weer in. Wat een mooie dag was het: veel gezien, veel geleerd en samen een superleuke dag beleefd! 

< Terug