Lezing van Ben Feringa

Geplaatst op 27 september 2018

Maandag 1 oktober zullen onze leerlingen uit 5- en 6-vwo niet snel vergeten.
Tenminste...als ze scheikunde in het pakket hebben.

Prof. Dr. Ben Feringa geeft die middag een lezing op het Carmelcollege Emmen. Hij won in 2016 de Nobelprijs voor Scheikunde. Onze leerlingen uit 5- en 6-vwo met scheikunde in hun pakket, 61 in totaal, zijn erbij.
Onze decaan vwo, mevrouw De Reiger, en de decanen van het Hondsrug, Carmel en Esdal zijn een jaar lang bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen. Iedereen is ontzettend blij dat het gelukt is!

De lezing start om 13.00 uur in de kantine van het Carmelcollege. Feringa is oud-leerling van deze school. Na een korte inleiding van Arjen Dijkstra (Rijksuniversiteit Groningen), worden de leerlingen meegenomen in de wereld van moleculaire nanomachines. Ben Feringa zal een uur lang spreken. Daarna krijgen de leerlingen volop de gelegenheid om vragen te stellen aan de Nederlandse chemicus. Na afloop kunnen de leerlingen met eigen ogen het zogenaamde Stratingh wagentje aanschouwen, dat Feringa gebruikt in zijn onderzoek. En ook de Nobelprijs (replica) wordt meegebracht naar Emmen. Wie wil daar nou niet mee op de foto? Kortom, het belooft een interessante middag te worden voor onze leerlingen en onze decaan!

En...dankzij de gemeente Coevorden kan de groep met de bus naar Emmen, bedankt! 

< Terug