Technasiumteam in klassement

Geplaatst op 6 juni 2018

Zes leerlingen uit ons Technasium vormen samen een team in de Young Solar Challenge. De leerlingen uit 4-havo die meedoen zijn: Vera, Fleur, Melle, Kay, Glenn en Toto.
In deze competitie draait alles om de zonneboot;  het team vaart met de eigen boot tenminste drie keer. 


Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni was de eerste wedstrijd voor ons team in Hoofddorp bij het Haarlemmermeersebos. De groep vertrok op vrijdag al vroeg richting het wedstrijdterrein samen met de docenten meneer Boekelman en meneer Engel.  
Na het opzetten van de tent werd de solarboot door een vakkundige jury van de organisatie gekeurd op onder andere veiligheid. Na wat aanpassingen was er groen licht!

Zaterdag werd begonnen met een duurvaart: 8 ronden van 1,7 km. Tijdens de wedstrijd mag een team alleen gebruik maken van de zon om energie op te wekken, zodat de boot vaart. Na de duurvaart was het volgende onderdeel een sprint: twee solarboten varen tegen elkaar. Het gaat daarbij om de snelste tijd te realiseren. Het laatste onderdeel was het onderdeel topspeed. Bij dat onderdeel wordt gemeten welke solarboot met de hoogste snelheid kan varen.

Het varen ging goed met als resultaat een plek in het klassement, 17 om precies te zijn (van de 29 deelnemende scholen). 
Op naar de volgende twee wedstrijden: op
22 en 23 juni in Purmerend en op 7 en 8 juli in Leeuwarden.
Aan de boot wordt in de tussentijd gesleuteld om de prestaties te verbeteren.
Gedacht wordt aan een mooie plek in het eindklassement!  

 

< Terug