Voorstelling over de impact van digitaal pesten voor leerlingen klas 1 en ouders

Geplaatst op 14 november 2018

Tijdens de landelijke Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018) speelt in theater De Voorveghter in Hardenberg en MFC De Baron in Dedemsvaart de voorstelling ‘Kapot Lekker’. ‘Kapot lekker’ is een interactieve voorstelling met live muziek over sexting, grenzen, de behoefte aan erkenning en je verantwoordelijkheden online. De voorstelling wordt aangeboden aan alle eerstejaarsleerlingen van alle middelbare scholen en ouders uit de gemeente Hardenberg.

Vorig jaar werden de leerlingen en ouders voor de eerste keer uitgenodigd voor een voorstelling met dit thema. Aanleiding hiervoor was een aantal incidenten op scholen in de gemeente Hardenberg waarbij leerlingen slachtoffer werden van pestgedrag via social media. Door het grote succes van de voorstelling heeft de werkgroep besloten het dit jaar weer te organiseren.

Eigen productie
De insteek dit jaar is iets anders dan vorig jaar, de werkgroep heeft namelijk een eigen voorstelling laten ontwikkelen op basis van signalen en waargebeurde verhalen uit de gemeente Hardenberg. Regisseur Jordy Roeten heeft het verhaal geschreven en samen met zijn cast én leerlingen van de Hardenbergse/Dedemvaartse scholen, zet hij jong én oud aan het denken over hun social media gebruik.

Jong en oud
De eerstejaars leerlingen zullen de voorstelling op dinsdag 20 en donderdag 22 november onder schooltijd zien in respectievelijk theater De Voorveghter en MFC De Baron. Als ouders heeft u een uitnodiging ontvangen voor dinsdagavond 20 november.  Deze begint om 19.30 uur. Uitnodiging gemist? U kunt u aanmelden via voorstellingkapotlekker@gmail.com. Vermeld in de e-mail wanneer u komt, met hoeveel personen en op welke school uw kind zit. U bent van harte welkom, ook als uw kind niet in klas 1 zit!

Samenwerking
In dit project is er een unieke samenwerking tussen Welzijnsorganisatie De Stuw, Cultuurkoepel Vechtdal, Politie Hardenberg, Halt, Gemeente Hardenberg, Samen Doen, De Voorvegther, De Baron en alle middelbare scholen uit de gemeente Hardenberg. Door deze samenwerking bereiken wij veel jongeren en hun ouders. De laatste partij is erg belangrijk omdat het voor hen soms niet meer te volgen is wat er op social media gebeurd.

< Terug