Voor denken
én doen.

Gymnasium

Het gymnasium is één van de twee routes van het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo). Het vwo leidt je op voor een vervolg in het wetenschappelijk onderwijs (de universiteit). 

Het gymnasium is er voor leerlingen die belangstelling hebben voor talen en geschiedenis en graag kritisch nadenken. Je bestudeert de klassieke talen Grieks en Latijn en je verdiept je in de geschiedenis en cultuur van de klassieke oudheid.

Naast de wettelijk verplichte vakken leer je programmeren en krijg je de vakken beeldende kunst en vormgeving (BKV) en onderzoek& ontwerpen (O&O).

Je behaalt het gymnasiumdiploma als je na leerjaar 2 Grieks en Latijn blijft volgen en in één van deze vakken examen doet en slaagt. Als je daarbij ook nog kiest voor het vak onderzoek & ontwerpen, dan krijg je naast je gymnasiumdiploma ook een technasiumdiploma.

Gerelateerde opleidingen

Atheneum

Met een atheneumdiploma kun je naar de universiteit. Aanvullend op je atheneumdiploma kun je ook het technasiumdiploma halen.

Mavo

met gemengde leerwegOp de mavo volg je theoretische en praktische vakken. Als je het mavodiploma hebt gehaald kun je verder leren op het mbo of doorstromen naar de havo.

Wat zeggen leerlingen

"Drie keer per week bepaal je samen met je mentor waar je de komende tijd aan gaat werken. Zo beslis je uiteindelijk zelf wat je gaat doen."

Dit is Jorn

Hij zit in klas 1 havo/vwo

Ontdekkend Leren

Klas 1 en 2

Je krijg twee jaar de tijd om het niveau te ontdekken dat aansluit bij jouw mogelijkheden. In klas 3 leer je verder op het niveau dat bij jou past.

Technasium

Het Technasium is er speciaal voor leerlingen die iets hebben met techniek en technologie. Je werkt aan echte vraagstukken van echte organisaties.

Gezonde school

Gezond eten en lekker bewegen helpen jou bij het leren. Neem je eigen lunch mee of kies verse producten uit de kantine en doe mee met bewegen.

Bijzondere activiteiten

Je leert binnen en buiten de school, want ook buiten valt veel te ontdekken. Dit doen we met excursies, stages, sportactiviteiten en nog veel meer.