Gymnasium

Heb je een vwo-advies, wil je altijd overal het fijne van weten en heb je veel belangstelling voor taal en geschiedenis? Dan is ons Gymnasium misschien wel de beste optie voor jou!

Het Gymnasium leidt net als het atheneum op voor het wetenschappelijk onderwijs, de universiteit. Daarbij bestudeer je op het Gymnasium de klassieke talen Latijn en Grieks en verdiep je je in de geschiedenis en cultuur van de klassieke oudheid.

Een Gymnasium-leerling herken je altijd aan een enorm nieuwsgierige instelling en een over het algemeen goed gevoel voor taal.
Op De Nieuwe Veste leer je naast de reguliere vakken ook nog programmeren en krijg je de vakken Beeldende Kunst & Vormgeving en Onderzoek & Ontwerpen.

Wanneer je na leerjaar 2 Latijn en Grieks blijft volgen én in één van deze vakken examen doet, ga je op voor een echt Gymnasiumdiploma. Als je daarbij ook nog kiest voor het vak Onderzoek & Ontwerpen, krijg je naast je Gymnasiumdiploma ook nog een Technasiumdiploma.

Opleidingen

Alle opleidingen van De Nieuwe Veste locatie Coevorden kun je vinden in dit handige snelkeuzemenu. Wat kies jij?

Gymnasium

Heb je een vwo-advies, wil je altijd overal het fijne van weten en heb je veel belangstelling voor taal en geschiedenis? Dan is ons Gymnasium misschien wel de beste optie voor jou!

Atheneum

Met een atheneumdiploma kun je naar de universiteit. Aanvullend op je atheneumdiploma kun je ook het technasiumdiploma halen.

Havo

Op de havo ga je denken én doen. De havo leidt je in vijf jaar op tot een diploma dat recht geeft op een plek in het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Mavo

met gemengde leerwegOp de mavo volg je theoretische en praktische vakken. Als je het mavodiploma hebt gehaald kun je verder leren op het mbo of doorstromen naar de havo.

Vmbo

Beroepsgerichte leerweg basis en kaderDe beroepsgerichte leerwegen zijn er voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn. Je krijgt op school veel aandacht krijgt van je mentor en leraren.

Praktijkonderwijs (PRO)

Praktijkonderwijs is voor leerlingen die in de praktijk leren. Je krijgt veel hulp en ondersteuning. Het onderwijs is aangepast aan jouw mogelijkheden.

Vandaag 02 JUN

Nieuwtjes

Gestegen in klassement

Solarteam in Akkrum
Meer lezen

Kalender