Voor denken
én doen.

Havo

De havo is de opleiding waar hoofd en handen samenkomen: denken én doen. De havo leidt je in vijf jaar op tot een diploma dat recht geeft op een plek in het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Je start in een tweejarige dakpanklas. Daar leer je veel en ontdekt je welke van de vier profielen goed bij jou past. In leerjaar 3 kies je jouw profiel en in het vijfde leerjaar doe je examen in de vakken die horen bij één van de profielen:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

Naast alle wettelijk verplichte vakken krijg je ook les in programmeren, beeldende kunst en vorming (BKV) en onderzoek en ontwerpen (O&O). Na leerjaar 2 kies je tussen BKV en O&O. Programmeren blijf je sowieso volgen.

Als je in de bovenbouw kiest voor een profiel mét het vak O&O en je slaagt, dan behaal je een havodiploma met Technasium.

Wat zeggen leerlingen

"Drie keer per week bepaal je samen met je mentor waar je de komende tijd aan gaat werken. Zo beslis je uiteindelijk zelf wat je gaat doen."

Dit is Jorn

Hij zit in klas 1 havo/vwo

Ontdekkend Leren

Klas 1 en 2

Je krijg twee jaar de tijd om het niveau te ontdekken dat aansluit bij jouw mogelijkheden. In klas 3 leer je verder op het niveau dat bij jou past.

Technasium

Het Technasium is er speciaal voor leerlingen die iets hebben met techniek en technologie. Je werkt aan echte vraagstukken van echte organisaties.

Gezonde school

Gezond eten en lekker bewegen helpen jou bij het leren. Neem je eigen lunch mee of kies verse producten uit de kantine en doe mee met bewegen.

Bijzondere activiteiten

Je leert binnen en buiten de school, want ook buiten valt veel te ontdekken. Dit doen we met excursies, stages, sportactiviteiten en nog veel meer.