Havo

De havo is de opleiding waar hoofd en handen samenkomen: denken én doen. De havo leidt je in vijf jaar op tot een diploma dat recht geeft op een plek in het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Je start in een tweejarige dakpanklas. Daar leer je veel en ontdekt je welke van de vier profielen goed bij jou past. In leerjaar 3 kies je jouw profiel en in het vijfde leerjaar doe je examen in de vakken die horen bij één van de profielen:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

Naast alle wettelijk verplichte vakken krijg je ook les in programmeren, beeldende kunst en vorming (BKV) en onderzoek en ontwerpen (O&O). Na leerjaar 2 kies je tussen BKV en O&O. Programmeren blijf je sowieso volgen.

Als je in de bovenbouw kiest voor een profiel mét het vak O&O en je slaagt, dan behaal je een havodiploma met Technasium.

Opleidingen

Alle opleidingen van De Nieuwe Veste locatie Coevorden kun je vinden in dit handige snelkeuzemenu. Wat kies jij?

Gymnasium

Heb je een vwo-advies, wil je altijd overal het fijne van weten en heb je veel belangstelling voor taal en geschiedenis? Dan is ons Gymnasium misschien wel de beste optie voor jou!

Atheneum

Met een atheneumdiploma kun je naar de universiteit. Aanvullend op je atheneumdiploma kun je ook het technasiumdiploma halen.

Havo

Op de havo ga je denken én doen. De havo leidt je in vijf jaar op tot een diploma dat recht geeft op een plek in het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Mavo

met gemengde leerwegOp de mavo volg je theoretische en praktische vakken. Als je het mavodiploma hebt gehaald kun je verder leren op het mbo of doorstromen naar de havo.

Vmbo

Beroepsgerichte leerweg basis en kaderDe beroepsgerichte leerwegen zijn er voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn. Je krijgt op school veel aandacht krijgt van je mentor en leraren.

Praktijkonderwijs (PRO)

Praktijkonderwijs is voor leerlingen die in de praktijk leren. Je krijgt veel hulp en ondersteuning. Het onderwijs is aangepast aan jouw mogelijkheden.

Vandaag 02 JUN

Nieuwtjes

Gestegen in klassement

Solarteam in Akkrum
Meer lezen

Kalender