Praktijkonderwijs (PRO)

Het praktijkonderwijs is er voor leerlingen die in de praktijk leren. Het is een vorm van speciaal onderwijs. Doordat de klassen uit maximaal 12 leerlingen bestaan, krijg je veel hulp een aandacht van je mentor en de andere leraren. Het onderwijs is aangepast aan jouw mogelijkheden.

Je krijgt in het praktijkonderwijs minder theorie, proefwerken en examens dan bij andere onderwijsvormen. Alle leerlingen krijgen onderwijs op maat. Niemand werkt op hetzelfde moment uit hetzelfde boek binnen hetzelfde vak. En veel praktijkopdrachten zijn op jou afgestemd. Als je bijvoorbeeld hovenier wilt worden dan ben je op school bezig met het vak groen. En wil je lasser worden dan kun je een cursus lassen volgen.

We werken samen met andere scholen en bedrijven. We kunnen dan ruimtes en gereedschappen gebruiken die we op school niet hebben. Je gaat ook op stage naar bij bedrijven. Daar leer je veel in de echte praktijk.

Alle leerlingen volgen op individueel niveau de vakken koken, sociale vaardigheden, voor jezelf zorgen, Nederlands. Je hebt een eigen rooster, een eigen aanpak, eigen afspraken en doelen. Van de vriendelijke leraren krijg je veel aandacht. Zij helpen jou ook met het kiezen van jouw doelen en de lessen die daarbij horen.

Met het volgen van praktijkonderwijs kun je later meedoen in de maatschappij. Na het praktijkonderwijs kun je gaan werken. Daarvoor kun je op het praktijkonderwijs allerlei certificaten halen. Sommige leerlingen gaan na het behalen van het mbo-1 diploma (entree niveau 1) een opleiding op mbo-2 niveau volgen.

Wat zeggen leerlingen

"Drie keer per week bepaal je samen met je mentor waar je de komende tijd aan gaat werken. Zo beslis je uiteindelijk zelf wat je gaat doen."

Dit is Jorn

Hij zit in klas 1 havo/vwo

Ontdekkend Leren

Klas 1 en 2

Je krijg twee jaar de tijd om het niveau te ontdekken dat aansluit bij jouw mogelijkheden. In klas 3 leer je verder op het niveau dat bij jou past.

Technasium

Het Technasium is er speciaal voor leerlingen die iets hebben met techniek en technologie. Je werkt aan echte vraagstukken van echte organisaties.

Gezonde school

Gezond eten en lekker bewegen helpen jou bij het leren. Neem je eigen lunch mee of kies verse producten uit de kantine en doe mee met bewegen.

Bijzondere activiteiten

Je leert binnen en buiten de school, want ook buiten valt veel te ontdekken. Dit doen we met excursies, stages, sportactiviteiten en nog veel meer.