Praktijkonderwijs (PRO)

Het praktijkonderwijs is er voor leerlingen die in de praktijk leren. Het is een vorm van speciaal onderwijs. Doordat de klassen uit maximaal 12 leerlingen bestaan, krijg je veel hulp een aandacht van je mentor en de andere leraren. Het onderwijs is aangepast aan jouw mogelijkheden.

Je krijgt in het praktijkonderwijs minder theorie, proefwerken en examens dan bij andere onderwijsvormen. Alle leerlingen krijgen onderwijs op maat. Niemand werkt op hetzelfde moment uit hetzelfde boek binnen hetzelfde vak. En veel praktijkopdrachten zijn op jou afgestemd. Als je bijvoorbeeld hovenier wilt worden dan ben je op school bezig met het vak groen. En wil je lasser worden dan kun je een cursus lassen volgen.

We werken samen met andere scholen en bedrijven. We kunnen dan ruimtes en gereedschappen gebruiken die we op school niet hebben. Je gaat ook op stage naar bij bedrijven. Daar leer je veel in de echte praktijk.

Alle leerlingen volgen op individueel niveau de vakken koken, sociale vaardigheden, voor jezelf zorgen, Nederlands. Je hebt een eigen rooster, een eigen aanpak, eigen afspraken en doelen. Van de vriendelijke leraren krijg je veel aandacht. Zij helpen jou ook met het kiezen van jouw doelen en de lessen die daarbij horen.

Met het volgen van praktijkonderwijs kun je later meedoen in de maatschappij. Na het praktijkonderwijs kun je gaan werken. Daarvoor kun je op het praktijkonderwijs allerlei certificaten halen. Sommige leerlingen gaan na het behalen van het mbo-1 diploma (entree niveau 1) een opleiding op mbo-2 niveau volgen.

Vandaag 26 MEI

Nieuwtjes

Testvaart succesvol

Solarteam technasium test nieuwe boot
Meer lezen

Unieke sneakers uitgereikt

uitvoering in eigen design
Meer lezen

Studieopdracht studenten Deltion College

Sport en Bewegen
Meer lezen

VCA diploma in de pocket

PRO Coevorden
Meer lezen