Technasium

Uitdagende technologische vraagstukken

Het Technasium is er speciaal voor jou als je iets hebt met techniek en technologie. Je werkt aan echte vraagstukken uit het bedrijfsleven of andere organisaties buiten de school. Een bedrijf heeft bijvoorbeeld een uitdagend en complex vraagstuk waarvoor leerlingen in het Technasium een oplossing bedenken. Het proces van begin tot einde hoort bij de opdracht: het bedenken van een oplossing, maken en presenteren. Hoe trots kun je dan zijn als de oplossing die je samen met jouw klasgenoten hebt bedacht in de praktijk wordt gebracht?

Onderzoek & Ontwerpen in eigen werkruimte
Het Technasium begint in de eerste klassen atheneum/gymnasium, havo/vwo en mavo/havo met het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Het is een leuk, uitdagend en creatief vak. In zeven weken ga je met klasgenoten in kleine groepjes aan de slag met een echt vraagstuk. Welk vraagstuk hangt van de opdrachtgever af. Het kan van alles zijn, bijvoorbeeld een woningcorporatie met een vraag over energie besparen in huurwoningen. Of een bungalowpark dat onderzoek wil laten doen naar gezonde snacks of een survival. Bij O&O leer je samenwerken, programmeren, 3D-tekenen, ontwerpen, onderzoeken, presenteren en werken met verschillende technische apparaten.

Samenwerken met bedrijven en overheid
De Nieuwe Veste werkt samen met het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van technologie. We hebben hiervoor bijvoorbeeld de samenwerking met Fokker in Hoogeveen. Hierdoor werk jij aan interessante opdrachten en leer je veel over technologie.

Verder met Technasium
De cijfers en beoordelingen voor het vak onderzoek en ontwerpen tellen net als alle andere vakken mee. Aan het einde van het tweede leerjaar kun je kiezen of je doorgaat met het Technasium. Het Technasium geeft je een mooie start als je later kiest voor een (technische) vervolgopleiding.

12mei

Solarboot

Het Solarteam stelt zich voor

klik op: bekijk alles van project solarboot
Meer lezen