Voor denken
én doen.

Vmbo

Beroepsgerichte leerweg basis en kader

De beroepsgerichte leerwegen zijn er voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn. Het onderwijs is kleinschalig. Hierdoor krijg je veel aandacht van je mentor en de andere leraren. Naast de lessen op school ga je op excursies, doe je projecten en ga je op stage. Het is ook mogelijk om de opleiding als een persoonlijke leerroute te kiezen als je dat nodig hebt.

Leerlingen uit de eerste twee leerjaren van de mavo en het vmbo hebben een eigen huiskamer in school. Dit is een fijne plek waar leerlingen elkaar kennen en waar je de ruimte hebt om samen te werken of rustig alleen kunt werken aan je weektaken.

Profielen in de bovenbouw
Aan het einde van leerjaar 3 kies je een profiel waarin je examen gaat doen en daarbij behorende vakken. Dit zijn ze:

  • DNP: dienstverlening en producten
  • PIE: produceren, installeren en energie
  • Z&W: zorg en welzijn
  • BWI: bouw, wonen en interieur

Als je het vmbo-diploma hebt gehaald kun je verder leren op het mbo.

Wat zeggen leerlingen

"Drie keer per week bepaal je samen met je mentor waar je de komende tijd aan gaat werken. Zo beslis je uiteindelijk zelf wat je gaat doen."

Dit is Jorn

Hij zit in klas 1 havo/vwo

Ontdekkend Leren

Klas 1 en 2

Je krijg twee jaar de tijd om het niveau te ontdekken dat aansluit bij jouw mogelijkheden. In klas 3 leer je verder op het niveau dat bij jou past.

Technasium

Het Technasium is er speciaal voor leerlingen die iets hebben met techniek en technologie. Je werkt aan echte vraagstukken van echte organisaties.

Gezonde school

Gezond eten en lekker bewegen helpen jou bij het leren. Neem je eigen lunch mee of kies verse producten uit de kantine en doe mee met bewegen.

Bijzondere activiteiten

Je leert binnen en buiten de school, want ook buiten valt veel te ontdekken. Dit doen we met excursies, stages, sportactiviteiten en nog veel meer.