Uniek concept

Doelgericht leren

(T)huiswerkarm, login, logout en flexmoment: deze termen ken je vast nog niet. Dat is logisch, want dat maakt De Nieuwe Veste Hardenberg bijzonder. Deze manier van werken geeft jou de mogelijkheid zelf te bepalen wat nodig is om jouw leerdoelen te behalen. Dit noemen wij Doelgericht Leren.

Het lesrooster bestaat uit instructielessen en flexlessen. De momenten voor de instructielessen staan vast. Je kiest zelf welke vakken je gaat volgen tijdens de flexlessen. Een schooldag op De Nieuwe Veste Hardenberg duurt van 8.30 uur tot 15.00 uur. 
De instructielessen en flexlessen duren beide een half uur. De lessen lichamelijke opvoeding (LO), Onderzoeken & Ontwerpen (O&O) en de kunstvakken duren een uur.

Je hebt een mentor en een coach. De mentor is er voor de praktische zaken op school. De coach begeleidt je door met je te praten tijdens een individueel coachgesprek. Je bespreekt hierin samen of je je doelen hebt gehaald en hoe het met je gaat, zowel op school als daarbuiten. Jouw coach helpt je ook bij het inplannen van flexuren en bespreekt je cijfers met jou. Voor jouw ouder(s)/verzorger(s) zijn de mentor en de coach de aanspreekpunten in de school.