Uniek concept

Doelgericht leren

Thuiswerkvrij, login, logout en flexmoment, die termen ken je vast nog niet. Dat is logisch, want deze maken De Nieuwe Veste in Hardenberg bijzonder. De manier van werken geeft jou de mogelijkheid zelf te bepalen wat nodig is om jouw leerdoelen te behalen.

Het lesrooster bestaat uit instructielessen en flexlessen. Op de lessen voor de vakken gym (LO), Onderzoeken & Ontwerpen (O&O) en de kunstvakken na, duren de lessen een half uur. De momenten voor de instructielessen staan vast. Je kiest zelf welke vakken je gaat volgen tijdens de flexlessen. En ook fijn: je hebt meestal geen thuiswerk, doordat je bijna al het schoolwerk op school kunt doen. Iedere schooldag begint om 08.30 uur en eindigt om 15.00 uur. Je houdt voldoende tijd over voor andere dingen, zoals sporten. 

Je hebt een mentor en een coach. De mentor is er voor de praktische zaken op school. De coach begeleidt jou persoonlijk door met jou te praten over het halen van jouw doelen en hoe het met je gaat. Jouw coach helpt ook goede keuzes te maken bij het plannen, je aandacht verdelen en het in de gaten houden van je cijfers. Jouw ouders/verzorgers kunnen ook altijd bij je mentor of coach terecht.