Schoolgids

Op de mavo combineer je theorie en praktijk. Dit betekent dat je zowel theoretische als praktische vakken volgt. We geven je de ruimte om via allerlei opdrachten en te ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt, zodat je later een goede keuze kunt maken. Onze mavo bereidt je goed voor op zowel het mbo als een doorstroom naar de havo.

LOB
LOB betekent loopbaanoriëntatie en -begeleiding en is direct vanaf leerjaar 1 een vast onderdeel van het lesprogramma. Je ontdekt wie je bent, wat je kunt en leuk vindt, welk profiel bij je past en wat je later wilt worden.  Dit ontdek je door het maken \praktijkopdrachten  en deze te bespreken met de vakdocent/coach.

Vakken
Andere vakken, naast LOB, zijn: Nederlands, Engels, Duits, lichamelijke opvoeding, wiskunde, tekenen, muziek,  geschiedenis, aardrijkskunde, natuur- en techniek, biologie en natuurlijk het mentoruur.

Stages en praktijkervaring
Hoe gaat het eraan toe in een echt bedrijf? De ontdekkingstocht naar het beroep dat bij je past loopt via LOB, stages en praktijkervaring opdoen.