Schoolgids

PRO Coevorden

Ons hoofddoel is jou op te leiden tot een volwaardige deelnemer aan onze toekomstige maatschappij. Binnen het praktijkonderwijs heb je minder te maken met theorie, proefwerken en examens dan binnen andere onderwijsvormen.

Een ander duidelijk verschil is dat onze groepen kleiner zijn, gemiddeld 12 leerlingen per leerjaar. Door de kleinere groepen is een individuele aanpak van jouw leerroute mogelijk.

Iedereen krijgt bij ons onderwijs op maat. Vaak werkt er niemand op hetzelfde moment uit hetzelfde boek binnen hetzelfde vak. Veel praktijkopdrachten zijn afgestemd op jou.

Wanneer je bijvoorbeeld hovenier wilt worden ben je bij ons bezig met het vak groen, wil je lasser worden dan kun je een cursus lassen volgen.

Wil en kun je naar een vervolgopleiding, krijg je de mogelijkheid om bij ons Entree Niveau 1 te halen. Wil je uitstromen naar werk, dan kun je bij ons allerlei certificaten halen die je later in je werk kunt gebruiken.

Hebben wij bepaalde faciliteiten niet op school, dan zoeken wij de samenwerking met andere scholen of bedrijven op. Door middel van diverse stages stellen wij je in de gelegenheid veel in de praktijk te leren.

Koken, sociale vaardigheden, voor jezelf zorgen, Nederlands en rekenen zijn onderdelen van ons onderwijs die iedereen bij ons krijgt aangeboden, ook dit op basis van jouw eigen behoeften en mogelijkheden. Je kiest zelf (in overleg met je leraren) jouw lessen en doelen. Je hebt een eigen rooster, een eigen aanpak, eigen afspraken en doelen en je kunt rekenen op veel persoonlijke aandacht van leuke, aardige en vriendelijke docenten. 

Als je bij ons het gebouw binnenloopt staan de lokaaldeuren open en zie je de leerlingen aan het werk. In de pauzes zie je de leerlingen in de kantine achter de bar staan, wordt er gevoetbald of gewoon gezellig gekletst met elkaar. Wij stralen een combinatie van vertrouwen, gezelligheid, persoonlijkheid en hard werken uit.