Schoolgids

Waarom PRO Coevorden

Breekweek
PRO Coevorden heeft als afsluiting van de periode een speciale themaweek: de breekweek. De leerlingen gaan met elkaar aan de slag met leuke thema-opdrachten. De opdrachten kunnen in of buiten het schoolgebouw zijn. De breekweek is altijd een week  waar leerlingen en docenten naar uitkijken.

Eigen lesrooster
In het lesrooster van de leerling  onderbouw  staan 34 lessen in het rooster die iedere leerling volgt. Hiervan zijn maar liefst 19 uren praktijk. In de onderbouw krijgt de leerling alle vakken om tot een goede keuze te komen in de bovenbouw. In de bovenbouw maak jij de keuze die bij jou past. Ook zijn er uren vrijetijd besteding.  Deze uren mag de leerling zelf kiezen. Tijdens elk uur vrijetijdsbesteding is er altijd de mogelijkheid voor extra theorie bijvoorbeeld (Engels) De mentor en vakdocent kijken mee en overleggen met de leerling.

Gezelligheid en veiligheid
In de groepen is er ruimte en tijd voor  extra gezelligheid, zoals  het vieren van verjaardagen, gezamenlijk koken en uitstapjes maken. Met elkaar zorgen we ervoor dat jij je thuis voelt.

LOB: loopbaanoriëntatie en -begeleiding
Tijdens  de lesuren LOB is er volop  aandacht voor  beroepen, de profielkeuze en stagevaardigheden. Leerlingen ontdekken wat ze kunnen en leuk vinden door praktijkopdrachten te maken. Die opdrachten bespreekt de leerling met de docent. LOB begint met de oriëntatie: wie ben je zelf, wat kun je goed, wat vindt  je leuk. Daarna is er begeleiding: welke  beroepen zijn er en wat zijn de vaardigheden die nodig zijn. De volgende stap is de stage.

Stage start met:
BIS: Begeleide interne stage. Op school ga jij met je mentor aan de slag met kleine werkzaamheden die jij kunt verwachten op stage. Maar dan in een veilige omgeving,  soms alleen maar soms ook met een klasgenoot.

BES: Begeleide externe stage. Samen met een begeleider van school ga je bij een bedrijf of werkplek buiten school aan de slag. Je bent al stage aan het lopen maar doet dit samen met een klasgenoot en begeleiding vanuit school

ZES: Wanneer je de bis en bes stages goed hebt doorlopen mag je zelfstandig stage lopen bij een bedrijf dat bij jouw uitstroomprofiel past. Samen met begeleiders vanuit school en het bedrijf zet je grote stappen richting zelfstandigheid.

Profielkeuze
Aan het eind van leerjaar twee maakt de leerling een profielkeuze.

Deze profielen zijn:

  • Zorg en Welzijn
  • Groen, Dier en voeding
  • Techniek.


Entree-onderwijs
Wil jij verder leren en een start kwalificatie behalen voor  het MBO? Bij ons kan je Entree onderwijs volgen waarmee jij je niveau 1 naast jouw Pro-diploma kan behalen.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Je mag altijd contact opnemen met ons voor informatie of het maken van een afspraak.