Schoolgids

Buitengewone activiteiten locatie Coevorden

Onze extra activiteiten zijn gezellig, sportief, uitdagend, motiverend en sfeerverhogend.    

De leerlingenvereniging organiseert
In het eerste en tweede leerjaar organiseert Covordia leuke activiteiten op school, vaak in de avonduren, zoals een film-, gala- of discoavond. Iedere leerling van het eerste en tweede leerjaar is automatisch lid. Covordia bestaat uit een enthousiaste groep oudere leerlingen, samen met een begeleider van school. Voor de hogere klassen is er Scool. 

Op excursie naar...
Voor alle leerjaren zijn er excursies, voor een dag of meerdere dagen. Excursies zijn onderdeel van een vak en zijn niet alleen een leuke afwisseling, maar ook een zinvolle aanvulling. In de voorjaarsvakantie wordt een reis naar Polen en een wintersportreis georganiseerd. Leerlingen kunnen zich hiervoor opgeven.

Wissel af met een project
Een project is leuk om aan te werken. Samen met anderen gaan leerlingen aan de slag met een opdracht die in een afzienbare tijd resultaat oplevert. Of een leerling komt terecht in de Middeleeuwen (alle eerste klassen). Andere voorbeelden van bijzondere activiteiten zijn ‘schrijver in de klas’, een theatervoorstelling en de verkeersmarkt.

Vind uitdaging in de beroepenwedstrijd (vmbo)
Een aantal leerlingen van de opleidingen bouwtechniek en metaal kan meedoen aan beroepenwedstrijden. Deelnemers moeten binnen een bepaalde tijd een opdracht uitvoeren. Dat kan zijn een bank metselen of het timmeren van een plantenrek met traditionele verbindingen. Goede leerlingen kunnen tijdens de wedstrijd hun vakmanschap tonen en bovendien een leuke prijs winnen.

Meer sporten is altijd goed
Twee dagen in het jaar kunnen leerlingen hun prestaties meten op sportief gebied: ieder leerjaar heeft een eigen sportdag en aan het eind van het schooljaar is er een gezamenlijke buitensportdag. Maar ook zijn er andere sportactiviteiten. Eerdere jaren konden leerlingen bijvoorbeeld waterskiën, persluchtduiken en deelnemen aan een voet- en volleybaltoernooi.

Zwemmen in de buurt
Zwemmen kan in Dalen bij Center Parcs De Huttenheugte. De Nieuwe Veste maakt graag gebruik van de mogelijkheden in de buurt. Daarom kunnen leerlingen van De Nieuwe Veste na 16.00 uur zwemmen bij De Huttenheugte voor € 5 per persoon in plaats van € 9,50 (geldt niet tijdens vakanties en op feestdagen). De spelregels zijn: vooraf reserveren via www.dagjehuttenheugte.nl en schoolpas meenemen en bij de receptie van De Huttenheugte laten zien.

Meer Engels, Frans en Duits
De kennis van een taal vergroten helpt enorm bij een stage in het buitenland, tijdens een vakantie of bij een vervolgstudie. Voor wie meer Engels, Frans of Duits wil is er Anglia, DELF of het Goethe-certificaat.