Schoolgids

Buitengewone activiteiten locatie Hardenberg

Activiteiten Hardenberg

Activiteitencommissie
Na de lessen zijn er naschoolse activiteiten: de kans voor leerlingen om elkaar en medewerkers van school in een andere sfeer beter te leren kennen. Maar ook is het een manier voor leerlingen interesses uit te breiden of te verdiepen. De activiteitencommissie bestaat uit leerlingen en docenten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals: filmavond, dropping, gala, schaatsen en gamesavond. 

Excursies
Bijna alle leerlingen gaan een keer op excursie.. Excursies zijn onderdeel van een vak en zijn niet alleen een leuke afwisseling, maar ook een zinvolle aanvulling. In de voorjaarsvakantie wordt een reis naar Polen en een wintersportreis georganiseerd. Leerlingen kunnen zich hiervoor opgeven.
Klas 1 heeft een activiteitenweek rondom en in school, klas 2 gaat een week naar Vlieland en klas 3 een dag naar Amsterdam.

Werkweek
De werkweek staat bol van het ervaren van een andere cultuur. Voor leerlingen is het een actieve ontdekkingstocht. Uit de enthousiaste reisverslagen in het Jaarboek van de eindexamenleerlingen blijkt dat veel leerlingen met plezier op werkweken terugkijken. Klas 4 gaat een week naar Londen en klas 5 naar Berlijn.

Sporten
Tijdens de sportdag kiezen de leerlingen zelf: wordt het een bekend onderdeel of gaan ze voor het avontuur met een onbekend sportonderdeel? Verder organiseren de l.o.-docenten het hele jaar door extra sportactiviteiten in het naschoolse sportuur zoals een voetbaltoernooi, een volleybaltoernooi en een achtste triatlon.
 

Zwemmen
Zwemmen kan in Dalen bij Center Parcs De Huttenheugte. De Nieuwe Veste maakt graag gebruik van de mogelijkheden in de buurt. Daarom kunnen leerlingen van De Nieuwe Veste na 16.00 uur zwemmen bij De Huttenheugte voor € 5 per persoon in plaats van € 9,50 (geldt niet tijdens vakanties en op feestdagen). De spelregels zijn: vooraf reserveren via www.dagjehuttenheugte.nl en schoolpas meenemen en bij de receptie van De Huttenheugte laten zien.