Schoolgids

Onderzoek en Ontwerpen in het Technasium

Technasiumleerlingen hebben in het Technasium een perfecte plek voor bèta-onderwijs dat zich richt op creativiteit, ondernemendheid, samenwerken, inventiviteit, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken.

Centraal staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Leerlingen werken in teamverband projectmatig aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk. Het begint met projecten gedurende twee periodes.
Die doen ze in kleine groepjes. Samenwerken is belangrijk; het team werkt aan oplossingen voor kleine en grote problemen van bedrijven en organisaties. Het onderzoek doen leerlingen op en buiten school. Aan het eind is er een presentatie van het resultaat voor het bedrijf of de organisatie. Na het eerste leerjaar kiezen leerlingen of ze verder willen in het technasium en het vak O&O.

Doordat technasiumleerlingen al vroeg kennis maken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek, worden ze goed uitgerust voor een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Technasiumeerlingen hebben een voorsprong bij hun vervolgopleiding; technische kennis biedt voordelen die anderen niet hebben.

Het technasium beschikt over een eigen moderne werkruimte; de inrichting nodigt leerlingen uit om na te denken en hun creativiteit aan te spreken.