Iedereen is welkom

De school lijkt groot, maar dat merk je weinig van. We kennen elkaar goed en waarderen elkaar. Docenten en leerlingen zorgen er samen voor dat iedereen zich thuis voelt. Want als het fijn is om naar school te gaan, dan leer je het meest.

Je kunt jezelf zijn
De Nieuwe Veste is een openbare school, iedereen is welkom. Er is veel ruimte voor verschillen, want iedere leerling is uniek. Je krijgt de ruimte om te ontdekken wie je bent, wat jouw talenten zijn en hoe je jouw toekomst ziet. Doordat leerlingen onderling verschillen, leer je ook veel van elkaar en ontdek je hoe leuk het is dat iedereen anders is.

Gezellige school
De meeste leerlingen komen uit Coevorden en omgeving. Veel leerlingen kennen elkaar al als ze op school komen. En natuurlijk leer je ook weer nieuwe mensen kennen. Daarom zijn er veel activiteiten waardoor je jouw klasgenoten goed leren kennen. Dat zorgt voor een gezellige sfeer en goede onderlinge contacten.

Aandacht voor jou
Leren gaat niet altijd vanzelf. Misschien vind je een vak moeilijk, maak je je ergens zorgen over of heb je andere problemen. Daarom kun je op school altijd bij iemand terecht. Voor extra hulp en ondersteuning kun je bijvoorbeeld terecht bij je eigen mentor, leraren, onderwijsassistenten en leerlingbegeleiders.

Huiskamer
In de eerste en tweede klas hebben leerlingen een centrale plek die de Huiskamer heet, er is een Huiskamer basis/kader/mavo en een Huiskamer mavo/havo/vwo. In de Huiskamer komen leerlingen, leraren en begeleiders elkaar tegen en kennen ze elkaar. Er is plek om zelfstandig en met elkaar te werken, te leren en te ontdekken. De meeste lessen zijn zoveel mogelijk in de vaklokalen rondom de Huiskamer en er is een stilte- en rustruimte. Daarnaast blijven andere plekken in gebruik, zoals de praktijklokalen en creatieve lokalen op de begane grond en de gymzalen. In de pauzes is er plek in de schoolkantine, de centrale hal of buiten op het schoolplein. ​De Huiskamer is te vinden op de tweede verdieping, met alle ruimtes voor onze onderbouwleerlingen dicht bij elkaar. 

Eigen gebouw praktijkonderwijs
Als je naar het praktijkonderwijs gaat, leer je in een kleine klas en in een eigen gebouw op het schoolterrein. Het is een veilige, vertrouwde plek waar leerlingen zich op hun gemak voelen.